Philings är ett samlingsnamn för två olika tekniker och metoder, microneedling och IonPen dessa kan bokas separat eller tillsammans. Microneedling arbetar över t.ex hela ansiktet medan Ionpen arbetar enbart på mindre utvalda ställen.

Microneedling sätter igång din egen produktion av kollagen och elastin som håller huden spänstig. Du får en jämnare och finare hudton med lyster och huden återfuktar på djupet. Detta leder till att små rynkor och fina linjer blir mindre synliga och porerna förminskas då huden stramas åt.
EFTER BEHANDLINGEN kommer huden att vara lätt till måttligt rodnad samt kännas varm liknande en solbränna. Du kan också uppleva en åtstramning i huden och vara lite känslig på det behandlade området. Dessa effekter kommer att minska kraftigt några timmar efter behandlingen och inom de närmaste 24 timmarna har huden läkt, efter 72 timmar kan du börja använda make-up igen.

Behandlingen avslutas med en ansiktsmask – en intensiv cocktail för huden som lugnar och återfuktar med omedelbart synliga effekter och som minskar rynkorna och främjar återskapandet av nya friska hudceller.
Eftervårdsprodukter ingår. Behandlingen känns en gör inte ont.

 

IonPen är en plasmaljusbehandling som krymper överflödig och lös hud och stramar upp det önskade området.
Med hjälp av PhiIonPen fokuseras en stråle av plasmaenergi för att förbättra de ytliga skikten av huden. Denna process utlöser en omedelbar sammandragning och åtdragning av hudfibrer för att skapa ett lyft och föryngrande effekt.

En behandling är vanligtvis tillräcklig för att uppnå önskade resultat. Om mer effekt önskas görs detta först efter 4månader. Resultaten förväntas vara som mest synbart i minst 9 månader, men tyvärr fortsätter vi åldras och resultatet kommer därför avta med tiden.

Dag två och tre efter behandlingen kan du räkna med att du kommer vara svullen på och omkring ögonen. Detta är för att området kring ögat är så enormt känsligt och reagerar ofta med svullnad.
Ansamlingar av gulaktiga/bruna fläckar visas i det behandlade området och förblir synliga upp till 7 d. Det behandlade området släpper oftast lymfvätska och behöver hållas rent. Alla biverkningar brukar försvinna inom 7 till 14 dagar. Vissa kan dock ha en rosa rodnad i det behandlade området i upp till 2 månader efter avslutad behandling.

OBS!
Har du några andra sjukdomar eller äter mediciner som inte anges i listan, vänligen skriv in dessa i meddelandefältet vid bokning. Ett tomt fält betyder att du är helt frisk och läkemedelsfri. Om behandlingen inte kan genomföras när du är på plats hos mig p.g.a av vissa sjukdomar/mediciner blir du debiterad 500kr.

KONTRAINDIKATIONER
• Gravid eller ammande
• Accutane, laserbehandling, kemisk peeling senaste 6 mån
• Fillers och Botox kan utföras 3 veckor innan eller efter behandlingen
• Retinol-A, exfolierande produkter senaste 24tim
• Läkemedel med Acetylsalicylsyra senaste 2 dagarna
• Har du munherpes behöver du ta antihistamintabletter 48tim före och efter behandlingen.
• Du kan inte ha för mörk hud vid plasmabehandlingar.
• Foundation kan användas efter 48 timmar.
• Skydda området mot sol/bad/svett i 3 dagar.

Kontakta oss